Pileći ražnjići sa bundevom – savršena jesen na stolu

Pileći ražnjići sa bundevomPileći ražnjići sa bundevom su definitivno jelo u kojem je glavna zvijezda, pogađate već, bundeva! Iako je proljeće godišnje doba kada se osjećam najbolje, i jesen mi je podjednako draga. Pogotovo ova mlada jesen, koja je tek počela. I koja kao takva pokazuje svoje najljepše lice. Toplo, sunčano, puno kolorita raznobojnog lišća i predivnih narančastih tonova bundeve. Bundeve obožavam. U svim oblicima i bez obzira o kojoj se vrsti radi. Iako razlika u okusu pojedinačnih vrsta bundeva ima, meni je svaka bundeva jednostavno bundeva. Mirisna, slatka, sočna i baš posebnog okusa. A upravo od te super namirnice mogu se napraviti čudesa u kuhinji. Iako sam je do sada najčešće koristila u kolačima ili juhama, odlučila sam provjeriti kako se bundeva ponaša u slanoj kombinaciji sa mesom. I rezultat je fantastičan!

Pileći ražnjići sa bundevomPileći ražnjići sa bundevom savršena su kombinacija okusa, naročito ako se poigrate okusom mesa npr. Kockice piletine marinirane u ulju i češnjaku sa puno chilija odlično su pasale u šarenim nizovima sa slatkom bundevom. Velika prednost ovog jela je to što se pileći ražnjići sa bundevom pripremaju prilično brzo. Potrebno je samo meso isjeckati na kockice, oguliti i nasjeckati bundevu na podjednake manje komade kao što je i meso te sve skupa nanizati na štapiće. Ostatak priče i to poprilično brzo odraditi će za vas gril tava. Ako uhvatite koji lijepi i sunčani dan u prirodi, možete ove ražnjiće ispeći i na klasičnom roštilju na drva ili ugljen. Treba samo pripaziti da se pileći ražnjići sa bundevom ne peku prebrzo, jer će u tom slučaju bundeva ostati malo pretvrda. Ako ražnjiće pečete fino i polako, bundeva će se savršeno ispeći, biti će meka i podatna te davati potrebnu ravnotežu ljutkastom pilećom mesu sa chilijem.

Uz pileće ražnjiće sa bundevom možete pripremiti i kakav fini prilog. Ja sam kao prilog pripremila krumpire i mrkvicu pečene u pećnici. No odlično će uz ražnjiće pasati i riža, salata od mahuna ili možda hrskava peciva premazana češnjakom. Probajte ovo što prije, dozvolite jeseni da se ušulja u vašu kuhinju i razveselite nepca ovim jednostavnim, a tako finim ručkom!

Pileći ražnjići sa bundevom

POTREBNO:

  • 4 filea pilećih prsa
  • 1 srednje velika butternut bundeva (ili bilo koja druga narančasta vrsta)

Za marinadu:

  • 150 ml suncokretovog ulja
  • 3 češnja češnjaka
  • 3 vrhom pune žličice mljevenog chilija
  • sol, papar

PRIPREMA:

  1. Pileće bijelo meso narezati na kockice cca 2×2 cm. Posuti chili prahom, zaliti uljem, dodati protisnuti čenjak, sol i papar. Marinirati meso najmanje 1 sat prije pečenja. (ako se sjetite napraviti ovo večer prije ražnjići će biti još ukusniji 😉 )
  2. Bundevu oguliti i narezati na kockice iste veličine kao što je i meso.
  3. Na štapiće za ražnjiće naizmjence nizati kockice mesa i bundeve. Pržiti na gril tavi na malo ulja sa svih strana dok lijepo ne porumene.
  4. Poslužiti uz prilog po želji.
  5. Dobar tek!

Recept u slikama:

Pripremiti meso i bundevu za ražnjićeNanizati meso i bundevu na štapiće za ražnjićeZagrijati gril tavuPržiti ražnjiće sa svih strani dok ne porumenePileći ražnjići sa bundevom spremni za uživanje!

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Pileći paprikaš sa zapečenom palentom

Možda ste već primijetili da se u mojoj kuhinji najčešće kuhaju umaci od piletine. ...

Carbonara – jednostavni talijanski klasik za svakoga

Carbonara je tjestenina toliko uobičajena u velikoj većini domova da smo vjerovatno i sami ...

Čokoladna torta s tri vrste čokolade

Čokoladna torta, složit će se mnogi, svojevrsni je klasik u slastičarstvu pa je možda ...

Keks na eks – fini kremasti kolač sa keksima

Nakon što sam nedavno probala napraviti onaj fantastični puding kolač s rupama za koji ...