Pileći ražnjići sa bundevomPileći ražnjići sa bundevom su definitivno jelo u kojem je glavna zvijezda, pogađate već, bundeva! Iako je proljeće godišnje doba kada se osjećam najbolje, i jesen mi je podjednako draga. Pogotovo ova mlada jesen, koja je tek počela. I koja kao takva pokazuje svoje najljepše lice. Toplo, sunčano, puno kolorita raznobojnog lišća i predivnih narančastih tonova bundeve. Bundeve obožavam. U svim oblicima i bez obzira o kojoj se vrsti radi. Iako razlika u okusu pojedinačnih vrsta bundeva ima, meni je svaka bundeva jednostavno bundeva. Mirisna, slatka, sočna i baš posebnog okusa. A upravo od te super namirnice mogu se napraviti čudesa u kuhinji. Iako sam je do sada najčešće koristila u kolačima ili juhama, odlučila sam provjeriti kako se bundeva ponaša u slanoj kombinaciji sa mesom. I rezultat je fantastičan!

Pileći ražnjići sa bundevomPileći ražnjići sa bundevom savršena su kombinacija okusa, naročito ako se poigrate okusom mesa npr. Kockice piletine marinirane u ulju i češnjaku sa puno chilija odlično su pasale u šarenim nizovima sa slatkom bundevom. Velika prednost ovog jela je to što se pileći ražnjići sa bundevom pripremaju prilično brzo. Potrebno je samo meso isjeckati na kockice, oguliti i nasjeckati bundevu na podjednake manje komade kao što je i meso te sve skupa nanizati na štapiće. Ostatak priče i to poprilično brzo odraditi će za vas gril tava. Ako uhvatite koji lijepi i sunčani dan u prirodi, možete ove ražnjiće ispeći i na klasičnom roštilju na drva ili ugljen. Treba samo pripaziti da se pileći ražnjići sa bundevom ne peku prebrzo, jer će u tom slučaju bundeva ostati malo pretvrda. Ako ražnjiće pečete fino i polako, bundeva će se savršeno ispeći, biti će meka i podatna te davati potrebnu ravnotežu ljutkastom pilećom mesu sa chilijem.

Uz pileće ražnjiće sa bundevom možete pripremiti i kakav fini prilog. Ja sam kao prilog pripremila krumpire i mrkvicu pečene u pećnici. No odlično će uz ražnjiće pasati i riža, salata od mahuna ili možda hrskava peciva premazana češnjakom. Probajte ovo što prije, dozvolite jeseni da se ušulja u vašu kuhinju i razveselite nepca ovim jednostavnim, a tako finim ručkom!

Pileći ražnjići sa bundevom

POTREBNO:

  • 4 filea pilećih prsa
  • 1 srednje velika butternut bundeva (ili bilo koja druga narančasta vrsta)

Za marinadu:

  • 150 ml suncokretovog ulja
  • 3 češnja češnjaka
  • 3 vrhom pune žličice mljevenog chilija
  • sol, papar

PRIPREMA:

  1. Pileće bijelo meso narezati na kockice cca 2×2 cm. Posuti chili prahom, zaliti uljem, dodati protisnuti čenjak, sol i papar. Marinirati meso najmanje 1 sat prije pečenja. (ako se sjetite napraviti ovo večer prije ražnjići će biti još ukusniji 😉 )
  2. Bundevu oguliti i narezati na kockice iste veličine kao što je i meso.
  3. Na štapiće za ražnjiće naizmjence nizati kockice mesa i bundeve. Pržiti na gril tavi na malo ulja sa svih strana dok lijepo ne porumene.
  4. Poslužiti uz prilog po želji.
  5. Dobar tek!

Recept u slikama:

Pripremiti meso i bundevu za ražnjićeNanizati meso i bundevu na štapiće za ražnjićeZagrijati gril tavuPržiti ražnjiće sa svih strani dok ne porumenePileći ražnjići sa bundevom spremni za uživanje!

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Pekmez od šljiva iz pećnice

Ok, pekmez od marelica napravljen je odavno, lovačka salata popunila je police u špajzi, ...

Novogodišnje grožđe

Euforija oko božićnih priprema i pečenja božićnih kolača lagano se stišala, vjerujem da smo ...

Punjene pečene paprike

Glavno jelo ili prilog, pitanje je sad?! Ako mene pitate, kao pravi gurman reći ...

Čokoladna mousse torta – Chocolate mousse cake

Iako sam u zadnje vrijeme zapostavila pisanu riječ i čitanje, što zbog obaveza što ...

Ajnpren juha moje majke

Ajnpren juha, ampren juha, amper juha…sve bi to bili nazivi i poprilične iskrivljenice za ...

Quiche s porilukom, pancetom i kobasicom

Što se sve može napraviti od 4 jaja, nešto poriluka, malo kobasice i pancete, ...