Pileći burgeri na ReciPeci način

Pileći burgeriPileći burgeri dogodili su nam se jedne subote sasvim slučajno za ručak i to nakon neuspjelog pokušaja izrade ćevapa od pilećeg mesa. Naime, smjesa za ćevape mi je ispala toliko mekana da nije bilo šanse da oblikujem ikakve valjčiće, a kamoli da ih uvijam oko štapića kako sam to prvotno zamislila. Da li je tome kumovalo to što u smjesu nisam stavila jaje koje bi sve skupa držalo na okupu pa možda i ‘stegnulo’, ne znam, no jaje nikako nisam htjela jer ga ne stavljam niti u smjesu za klasične ćevape od miješanog mesa. Uglavnom, napravljena smjesa od mljevenog pilećeg mesa je već bila napravljena i tako su nastali ovi urnebesno fini pileći burgeri koji sasvim sigurno mogu parirati (a rekla bih i nadmašiti ih) bilo kojem fast food hamburgeru, a moram li uopće reći koliko su ovakvi pileći burgeri spremljeni od provjerenog laganog pilećeg mesa zdraviji?! Kuhati baš volim i naravno da sam uvijek sretna kad mi to što kuham uspije i kada bude fino, ali kada uspijem oduševiti svoje klince nečim ovakvim kao što su ih oduševili ovi pileći burgeri, najsretnija sam biće na planeti i ne treba mi niti red bull da mi da krila 😀 Dakle, pileći burgeri tražit će od vas da nabavite jedna pileća prsa i nekoliko zabataka (za pljeskavice), morat ćete nabaviti i kakva fina peciva (ili ih ispeći sami 😉 ) te ćete si morati (i moći) dati oduška sa povrćem kakvo god vam padne na pamet. Malo umaka od jogurta sa vlascem umjesto majoneze, koji listić zelene salata ili radiča, možda koja kriškica luka i rotkvice i vrhunska fast food gozba može početi 😉

Pileći burgeriPileći burgeri

POTREBNO:

  • 200 g filea pilećih prsa
  • 500 g filea pilećeg zabatka
  • 1/2 dl suncokretovog ulja
  • žličica češnjaka u prahu
  • 2 žličice soli, prstohvat papra i mljevne crvene paprike
  • 8 kajzerica (ili bilo kojeg okruglog peciva)
  • glavica zelene salate, rotkvica, mladi luk
  • 180 g čvrstog jogurta
  • žlica sjeckanog vlasca

PRIPREMA:

  1. Pileće meso samljeti (mašina sa meso ili multipraktik), pa u posudi pomiješati sa začinima i uljem. Dobro sve sjediniti, raditi male pljeskavice veličine dlana pa ih pržiti na tavi (ili na grilu) na malo ulja prvo sa jedne, a potom i sa druge strane dok ne postanu zlatno smećkaste boje.
  2. Jogurt pomiješajte sa vlascem, slobodno dodajte malo soli ili češnjaka ako vam tako više paše. Salatu narežite na rezance, a rotkvicu na male ploškice, luk na kolutiće.
  3. Peciva prerežite po sredini pa svaku polovicu prvo premažite sa malo nadjeva od jogurta, potom stavite pečenu pljeskavicu, rasporedite povrće i ako baš želite dodajte ketchup ili kakav umak od rajčice. Poklopite drugim dijelom peciva i to je to! Vaš pileći burger je spreman za uživanje 🙂 Dobar tek!

Recept u slikama: 

(Fotografije posluženog jela na pladnjevima  Beehive !)

Priprema burgera od piletinePileći burgeri na ReciPeci način

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Tjestenina u zelenom umaku s parmezan odrescima

U ovo jesensko doba kada je nagovještaj zime već prilično prisutan u zraku često ...

Jogurt pločice su idealni osvježavajući i zdravi snack

Ako u ovo toplo ljetno doba poželite nešto osvježavajuće i fino, jogurt pločice sa ...

Brzi kolač sa šumskim voćem i bademima

Brzi kolač sa šumskim voćem i bademima jednostavna je slastica koja neće biti komplicirana ...

Salenjaci – tradicionalni slavonski recept u novom ruhu

Najjednostavniji odgovor na pitanje što su to Salenjaci bi bio: Salenjaci su peciva od ...