OLYMPUS DIGITAL CAMERAPripremanje namirnica (namjerno kažem namirnica, jer na ovaj se način mogu spremiti mnoge vrste povrća kao i mesa) na orly način poseban je, a opet tako jednostavan način prženja namirnice obavijene finim pivskim tijestom u dubokom ulju. Dakle, jedno obično meso, jedno obično tijesto u kojem ima nešto piva i dosta ulja..hmmm, ne zvuči baš primamljivo. No, zamislite sad rapsodiju okusa koju vam ponudi sočni komad pilećeg bijelog mesa prethodno mariniranog finom marinadom od jogurta, mlijeka i češnjaka od koje se doslovce topi u ustima a koji je u biti skriven u savršeno hrskavom debljem sloju ukusnog tijesta s daškom piva i limuna. Zamislite uz to i jedan fini rizi-bizi, malo tartar OLYMPUS DIGITAL CAMERAumaka i male komadiće hrskave zelene salate kristalke i doživljaj je potpun! Upravo je nevjerovatno kako se uz samo malo osnovnih sastojaka i par trikova i najobičniji komadići mesa mogu pretvoriti u odlične i sočne zalogaje. U ovom se slučaju marinada na bazi jogurta i mlijeka pokazala odličnim suradnikom i savršeno je aromatizirala i omekšala meso te ga učinila stvarno sočnim. Nadalje, bitno je također za ovo jelo piletinu isjeći na male komadiće i tako ih pržiti jer ima nešto posebno u tome da su komadići mali  😉 Pivsko tijesto prilikom prženja nije upilo previše masnoće jer sam u njega dodala limunov sok..i tako, jedno po jedno, došli smo do stvarno jako finog ručka. Probajte pod hitno ako već niste i javite da li ste i vi jednako oduševljeni kao i ja 😉

POTREBNO:

  • 3 komada pilećeg filea (ili 1,5 komad pilećih prsa, ili jedna cijela i još pola 😉 )
  • Za marinadu: 1 jogurt, 2 dl mlijeka, sol, papar, 2 češnja češnjaka, sitno protiskana

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZa pivsko tijesto:

  • 4 jaja
  • 14 dag brašna
  • 12 dag piva ( da da, izvažite ga na vagu!)
  • sok polovice limuna

PRIPREMA:

  1. Meso narezati na male uske trakice, složiti ih u plastičnu posudu, preliti marinadom i pustiti da odstoji bar 2 sata prije pripreme jela. Bitno je da marinada prekriva svo meso! Ako je nemate dovoljno, slobodno dodajte mlijeka ili pak jogurta.
  2. Za pivsko tijesto miksati žumanjke, vegetu, papar i brašno uz povremeno dodavanje piva i soka od limuna. Na kraju polako umiješati kuhačom posebno tučeni slnijeg od bjelanjaka. Tako će masa postati pjenasta i lagana.
  3. Meso izvaditi iz marinade i malo ga ocijediti pa umakati komadić po komadić prvo u brašno a potom u pivsko tijesto pa pržiti u dubokoj masnoći s obje strane dok blago ne porumeni i ne postane zlaćano. Ocijediti pečene komade na papirnom ubrusu.
  4. Poslužiti uz tartar umak, rizi-bizi ili kakav god drugi prilog vam padne na pamet.

Dobar tek!

Recept u slikama (snimljeno Olympus digitalnim fotoaparatom):

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Popečci od krumpira iz Tefal Optigrilla

Popečci od krumpira su jako fino jelo koje svi obožavamo. Međutim, koliko god bili ...

Pereci

Pereci su moje omiljeno pecivo još od djetinjstva. Voljela sam uvijek onaj miris friškog ...

Dalmatiner kocke

Recept poslala: Tanja Gregur iz Preloga Evo još jednog super kolačića iz Tanjine radionice ...