Dupli cheeseburger na ReciPeci način

Dupli cheeseburgerDupli cheeseburger nešto je što što će moji klinci savim sigurno na prvu odabrati ulaskom Mc’Donalds. Onda će malo zastati i razmisliti pa uzeti duplić ali u Mc’country verziji sa puno luka i pržene slanine. Zato sam im odlučila napraviti hamburgere u kućnoj izvedbi na sličan način, pa iako su bili skeptični tvrdeći da nema takvog hambija kao u Mc’Donaldsu, svojom sam ih verzijom oborila s nogu. I gle čuda, moj je dupli cheeseburger sa domaćim pljeskavicama, mladim lukom i zelenom salatom iz vrta, sa umakom zmućkanim od domaćeg soka od paradajza i samo zrnca ketchupa i sa savršenim šmekom tanko rezane i fino prepečene pancete ispao savršen. Za izradu svojih vlastitih domaćih peciva nisam imala ni vremena ni volje, a bome niti kuhinje (jer eto, staru smo razmontirali, a nova nikako da stigne pa me stoga ispričajte zbog tako malo fotografija pripreme jela jer trenutno mi je totalni ‘rusvaj’ gdje god se okrenem), pa su se hamburgeri sa sirom i pancetom uz peciva iz pekare pokazali kao odlična verzija ručka koji se može pripremiti i bez kuhinje, naravno uz pomoć električnog roštilja, te dokaz da se obitelj doista može okupiti oko stola uz finu papicu čak i u gotovo nemogućim uvjetima 😉 Pljeskavice sam imala već napravljene u zamrzivaču pa mi je i to skratilo vrijeme, no naravno da se uvijek možete poslužiti pljeskavicama iz mesnice. Vjerujte, isplati se potruditi oko ovakvog fast fooda, jer hamburger, dupli cheeseburger ili kakav god burger pripremljen kod kuće, sa provjerenim namirnicama i uz puno svježeg povrća, nema apsolutno nikakve veze sa nezdravom hranom. S obzirom da sezona roštiljanja uskoro stiže na velika vrata (ma koga zavaravam, kod nas je stigla već odavno jer roštilj obožavamo)  svakako dodajte hambije na roštiljski jelovnik i razveselite svoje najmlađe finim zalogajima kojima se tako raduju 🙂

Dupli cheeseburgerDupli cheeseburger

POTREBNO:

  • 10 manjih pljeskavica (kako napraviti pljeskavice i ćevape pogledajte OVDJE)
  • 5 okruglih peciva sa sjemenkama
  • 5 debljih šnita sira trapista
  • 5 komada tanko rezane pancete
  • 2 rajčice
  • nekoliko listova zelene salate
  • 2-3 mlada luka
  • Umak od paradajza: 2 dl soka od paradajza, 2 žlice kethupa, žlica senfa, žlica ajvara, papar, sol

PRIPREMA:

  1. Peciva prerezati, povrće oprati. Luk narezati na kolutiće, rajčicu na tanke kolutove, salatu na deblje rezance.
  2. U jednoj posudici pomiješati sve sastojke za umak od paradjza.
  3. Pljeskavice ispržiti na roštilju s obje strane dok ne porumene. Sami odredite koliko dugo ćete ih peći u ovisnosti da li više volite reš pečeno ili manje pečeno. Kada su već skoro gotove, na svaku drugu staviti po komad sira, preklopiti drugom pljeskavicom pa još kratko zapeći, tek toliko da se sir otopi.
  4. Maknuti pljeskavice sa roštilja pa kratko ispržiti pancetu tako da bude hrskava i lomljiva pod prstima.
  5. Sada su na redu peciva: namočiti ih unutrašnjom stranom umakom koji su pustile pljeskavice dok su se pekle pa ih složiti na roštilj, poklopiti i kratko zapeći tako da i ona postanu hrskava i mirisna.
  6. Zagrijana peciva premazati umakom od paradajza, složiti preko toga pljeskavice, zatim povrće, a ukoliko želite možete dodati još malo umaka od paradajza ili majoneze, poklopiti drugim dijelom peciva i uživati u slasnom zalogaju!

Dobar tek 🙂

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Puretina u lisnatom omotaču

Danas na blagdan Cvjetnice na ručku su nam bili baka i deda, a budući ...

Punjene lignje

Punjene lignje, pržene lignje, panirane lignje…ma, lignje na sto načina uz oveću dozu krumpira ...

Krpice sa zeljem – neodoljivo fini starinski ručak

Ako ste imalo skloni tradicionalnoj domaćoj kuhinji, sigurno ste bar jednom u životu čuli ...

Šuplja pita s mesom

Iako obožavam kuhati i kuhinja mi je omiljeno mjesto u stanu, ponekad i ja ...

Torta od mrkve – savršena za uskrsni stol

Torta od mrkve nešto je što se spremam već dugo napraviti. Ustvari, još od ...