Coke Float - ledeno osvježenje Coke Float je doista jedno savršeno ledeno osvježenje iz čaše koje vruće ljetne dane čini podnošljivijim i ugodnijim. Na američkom tržištu godinama  su prisutni raznorazni Float recepti, a u suštini predstavljaju desert koji se radi od sladoleda od vanilije koji se potom prelije ledenom Coca-Colom uslijed čega taj sladoled fino ispliva kao otočić na površinu na kojoj pluta te se polako uživa u svakom zalogaju i nevjerovatnom osvježenju. No, Coke Float se može napraviti na više različitih načina pa je tako Martha Stewart, žena čijem se radu i uspjehu posebno divim smislila ovaj ledeno Coke Float koji se radi od zaleđenih kockica Coca-Cole koji se potom preliju sa još Coca-Cole, a kao kruna svega dodaje se puno slatkog vrhnja koje savršeno upotpuni doživljaj i okus. Dakle, jedino što vam treba za ovaj desert je bočica Coca-Cole, slatko vrhnje i slamčica/žličica uz pomoć koje ćete uživati u svojem osvježavajućem desertu. Ljeto je idealno vrijeme za odmor, i gdje god da se nalazite: na moru, selu, jezeru, rijeci ili ste jednostavno zbog ne znam kojih razloga prisiljeni ostati kod kuće, možete se razveseliti jednim ovakvim super jednostavnim, a opet super osvježavajućim napitkom! A ono što je najbolje je to da se priprema vrlo jednostavno i da ga mogu pripremiti i djeca sama, ili barem sudjelovati u pripremi. Moja je djevojčica bila oduševljena što može pomoći u pripremi svojeg Coke Floata pa je tako i asistirala prilikom fotografiranja ovog Floata te ulijevala Colu u čašu dok sam ja fotografirala kako bismo vam što više približili način pripreme 😉 Evo u kratkim crtama recepta za Coke Float sa slatkim vrhnjem…

Coke Float - Coca-Cola ledeno osvježenje iz čašeCoke Float

POTREBNO:

  • 2 bočice Coca-Cole (jedna za ledene kockice, druga za preljev ledenim kockica)
  • 200 ml slatkog vrhnja

PRIPREMA:

  1. Kalupiće za led napuniti do pola Coca-Colom i zamrznuti.
  2. Od slatkog vrhnja napraviti fini šlag prema uputama na omotu. (ako nemate volje miksati šlag, možete ovo napraviti i sa kupovnim šlagom u spreju)
  3. Visoku čašu napuniti zaleđenim kockicama Coca-Cole, preliti Coca-Colom i na vrh staviti veću porciju tučenog slatkog vrhnja.
  4. I vaše je ledeno osvježenje spremno! Uživajte! 🙂

Recept u slikama:

Napraviti kockice leda od Coca-ColePripremiti čašu za Coke FloatNapuniti čašu kockicama zaleđene Coca-ColeOtvoriti još jednu bočicu Coca-Cole i zaliti led u čašamaDodati na vrh slatko vrhnje i vaš Coke Float je spreman!

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Zapečena punjena pileća prsa

Pronaći ćete kod mene na blogu dosta recepata za jela s piletinom. Nema za ...

Kunić u finom umaku od rajčice i paprike

Kunić u finom umaku urnebesno je fini ručak koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Neobična ...

Pita sa višnjama za sve romantičare (i one koji to nisu)

Pita sa višnjama jednostavno je neodoljiva slastica koju možete poželjeti u bilo koje doba ...

Zapečena piletina s 4 vrste sira – ručak za prste polizati!

Kuhanje i boravak u kuhinji te osmišljavanje novih jela i davanje ruha nekim starim ...