Brzi muffini sa sirom

Brzi muffini sa sirom s razlogom se tako zovu, jer ukazala se tog popodneva jedna brza potreba za nečim toplim i slanim kojoj je isto tako trebalo brzo udovoljiti. Budući da u hladnjaku nije bilo baš nekakvih zaliha, i unatoč mojem htijenju da napravim nekakve male pizzete sa šunkom ili nešto slično, ispali su ovi brzi muffini sa sirom. I ispali su super! Ovo vam je jedan od onih recepata za koji vam neće treba niti puno sastojaka, niti puno posuđa, niti vaga, jer sve sastojke jednostavno možete izmjeriti na šalicu. Koju? Ma koju god želite, samo nemojte da bude baš ona jumbo plus size, nego nekakva prosječna od cca 2-2,5 dl. Inače nam se uskrsno vrijeme skroz približilo, naveliko već razmišljam o uskršnjoj šunkici koju se ove godine spremam ispeći u kruhu (i naravno, podariti vam i novi recept sa detaljnim uputama 😉 ), mladi luk je baš lijepo izniknuo na vrtu i spremno čeka da se sljubi sa kuhanim jajima i šunkicom, a kod nas je doma običaj za vrijeme korizme petkom ne jesti meso.

Tako su nam i ovi brzi muffini sa sirom dobro došli tog bezmesnog petka 😉 Budući sam u muffine stavila stvarno poveću količinu ribanog sira trapista koji se tijekom pečenja baš lijepo otopio, ovi su slani zalogajčići ispali posebno fini i sočni, tako da sam odlučila ove godine za Uskrs uvrstiti ih u uskršnji jelovnik, naročito tijekom doručka jer odlično pašu i uz majonezu, ali i uz npr. francusku salatu. Brzi muffini sa sirom također su odlična opcija za nešto prigristi na kakvom pikniku, planinarenju ili šetnjom šumom jer se lako smjeste u košaru ili kutiju i ponesu na koje god odredište treba, a ništa manje neće biti oduševljeni ni klinci ako im zapakirate muffine za užinu u školu 😉 Jedina, ali stvarno jedina zamjerka ovim muffinima je to što se jako zalijepe za papirnu košaricu u kojoj se peku, no nama to nije smetalo i smazali smo ih onako nezgrapno trgajući ih sa papira 😀

Brzi muffini sa sirom

POTREBNO: (za 24 muffina)

  • 2 jaja
  • 2 šalice brašna
  • 1,5 šalica mlijeka
  • 1 prašak za pecivo
  • 2-3 šalice ribanog sira trapista
  • 1/2 šalice suncokretovog ulja (ili otopljenog maslaca)
  • začini: sol, papar, vlasac, talijanska mješavina začina, prsohvat chilija…

PRIPREMA:

  1. Miksati (ili tuči pjenjačom ako nemate mikser pri ruci) jaja, dodati ulje, brašno sa praškom za pecivo i mlijeko. Začiniti po ukusu. Na kraju ručno umiješati ribani sir.
  2. Punite dobivenom smjesom polovice košarica za muffine pa pecite u zagrijanoj pećnici 20 minuta. Muffini su gotovi kada dobiju lijepu zlaćanu boju i kada se dignu iznad košarica.

Dobar tek!

Recept u slikama:

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Prženi trokutići sa šunkom

U nedostatku ideje za večeru, palo mi je na pamet da napravim nešto prženo ...

Proljetna juha od mladog graška

Sezona graška je na vrhuncu i svi ljubitelji ovih slatkih zelenih kuglica su konačno ...

Galette sa šljivama

Galette sa šljivama su jednostavna i prefina slastica od prhkog tijesta koja u kombinaciji ...

Kornjače – pecivo za djecu

Kako smo proteklog vikenda proslavili 4. rođendan moje djevojčice Magdalene nakupilo mi se dosta ...

Pravo ljetno osvježenje

Što učiniti za vrućeg ljetnog dana kada vam se jede baš nešto fino, slatko ...

Prstići – slanci: recept za fantastična peciva!

Prstići ili slanci, da divna peciva koja se mogu naći u skoro svakoj pekari ...