Što drugo napraviti kada imate jako malo vremena, puno bresaka i veliku želju za slatkim doli 15-minutni kolač sa breskvama 😀 Radila sam do sad ovakve 15-minutne varijante kolača sa različitim voćem, no nikada baš sa breskvama. Iako su breskve ljetno voće koje najviše volim u sirovoj varijanti i to netom ubrane sa stabla, mogu proći i ovako u kolaču. A sa breskvama je uvijek tako – ili ih još uvijek nema pa ne možeš dočekati onih prvih par jedva dozrelih, ili ih ima toliko da ne znaš što ćeš s njima 😉 Kada se dogodi ova druga varijanta, i kada vam breskve već lagane zaprijete propadanjem, najbolja je opcija ubaciti uh u kakav kompot ili napraviti kolač.

15-minutni kolač s breskvama ustvari je jako sličan mojem nepečenom kolaču s jabukama, samo što sam sada finoj kremi od voća dodala i kremu od slatkog vrhnja i mascarponea. Uglavnom jako je fino, jako jednostavno i stvarno jako brzo gotovo. Za ovaj kolač vam ne treba niti pećnica jer se radi u kombinaciji sa keksima i puding kremom koja se skuha za čas. Okus je fenomenalan i jako osvježavajuć, naročito ako ne pretjerate sa šećerom i dozvolite breskvama da se pokažu u svojem punom sjaju!

15-minutni kolač s breskvama

15-minutni kolač s breskvama

POTREBNO:

  • 300 g pettit beure keksa
  • 1 kg breskvi (vagala sam oguljene i bez koštica)
  • 2 pudinga od vanilije
  • 500 ml vode
  • 7 žlica šećera
  • 250 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 300 ml mascarponea

PRIPREMA:

  1. Breskve oguliti i očistiti od koštica te narezati na manje komadiće. Staviti ih u posudu zajedno sa šećerom i 400 ml vode. Pustiti da provrije pa uz povremeno miješanje kuhati 5 minuta. Ako su vam breskve već mekane i sitno narezane možda će biti potrebno i manje od tih 5 minuta da se raspadnu i postanu kašaste.
  2. U raskuhane breskve dodajte puding razmućen za preostalih 100 vode i dobro promiješajte. Kuhajte 4-5 minuta dok se krema ne zgusne.
  3. U lim za pečenje premazan maslacem složite na dno red keksa, odmah ih prelijte polovicom vruće kreme sa breskvama, zatim složite preko kreme drugi red keksa i opet preko njih izlijte ostatak kreme. Poravnajte i ostavite da se kolač ohladi.
  4. Za to vrijeme izmiksajte slatko vrhnje u čvrsti šlag. Po potrebi dodajte par žlica šećera u prahu ukoliko procijenite da šlag nije dovoljno sladak. Tada dodajte i Mascarpone pa sve dobro sjedinite u glatku kremu.
  5. Bijelom kremom premažite prohlađeni kolač, pustite da se sve skupa dobro ohladi i poslužite rezano na komade željene veličine.
  6. Dobar tek!

Recept u slikama:

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Jesenski tiramisu s bundevom

Ako volite tiramisu u njegovoj osnovnoj varijanti, sigurna sam da će vam se svidjeti ...

Torta od ribizla kao savršena ljetna poslastica

Torta od ribizla fenomenalna je slatica koja me oduševila iz više razloga. Prije svega, ...

Fritaja sa šparogama – sve što vam treba u proljeće

Kada vam organizam u proljeće poželi nešto sočno, osvježavajuće i zeleno, budite sigurni da ...

Cheesecake u čaši sa svježim jagodama

Omiljeni osvježavajući desert cheesecake u čaši sa svježim jagodama slastica je upravo savršena za ...

Vukovarske buhtle s pekmezom

Vukovarske buhtle – omiljena slatka peciva

Kad se kaže buhtle, prva je asocijacija koja pada na pamet pecivo od dizanog ...