Što drugo napraviti kada imate jako malo vremena, puno bresaka i veliku želju za slatkim doli 15-minutni kolač sa breskvama 😀 Radila sam do sad ovakve 15-minutne varijante kolača sa različitim voćem, no nikada baš sa breskvama. Iako su breskve ljetno voće koje najviše volim u sirovoj varijanti i to netom ubrane sa stabla, mogu proći i ovako u kolaču. A sa breskvama je uvijek tako – ili ih još uvijek nema pa ne možeš dočekati onih prvih par jedva dozrelih, ili ih ima toliko da ne znaš što ćeš s njima 😉 Kada se dogodi ova druga varijanta, i kada vam breskve već lagane zaprijete propadanjem, najbolja je opcija ubaciti uh u kakav kompot ili napraviti kolač.

15-minutni kolač s breskvama ustvari je jako sličan mojem nepečenom kolaču s jabukama, samo što sam sada finoj kremi od voća dodala i kremu od slatkog vrhnja i mascarponea. Uglavnom jako je fino, jako jednostavno i stvarno jako brzo gotovo. Za ovaj kolač vam ne treba niti pećnica jer se radi u kombinaciji sa keksima i puding kremom koja se skuha za čas. Okus je fenomenalan i jako osvježavajuć, naročito ako ne pretjerate sa šećerom i dozvolite breskvama da se pokažu u svojem punom sjaju!

15-minutni kolač s breskvama

15-minutni kolač s breskvama

POTREBNO:

  • 300 g pettit beure keksa
  • 1 kg breskvi (vagala sam oguljene i bez koštica)
  • 2 pudinga od vanilije
  • 500 ml vode
  • 7 žlica šećera
  • 250 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 300 ml mascarponea

PRIPREMA:

  1. Breskve oguliti i očistiti od koštica te narezati na manje komadiće. Staviti ih u posudu zajedno sa šećerom i 400 ml vode. Pustiti da provrije pa uz povremeno miješanje kuhati 5 minuta. Ako su vam breskve već mekane i sitno narezane možda će biti potrebno i manje od tih 5 minuta da se raspadnu i postanu kašaste.
  2. U raskuhane breskve dodajte puding razmućen za preostalih 100 vode i dobro promiješajte. Kuhajte 4-5 minuta dok se krema ne zgusne.
  3. U lim za pečenje premazan maslacem složite na dno red keksa, odmah ih prelijte polovicom vruće kreme sa breskvama, zatim složite preko kreme drugi red keksa i opet preko njih izlijte ostatak kreme. Poravnajte i ostavite da se kolač ohladi.
  4. Za to vrijeme izmiksajte slatko vrhnje u čvrsti šlag. Po potrebi dodajte par žlica šećera u prahu ukoliko procijenite da šlag nije dovoljno sladak. Tada dodajte i Mascarpone pa sve dobro sjedinite u glatku kremu.
  5. Bijelom kremom premažite prohlađeni kolač, pustite da se sve skupa dobro ohladi i poslužite rezano na komade željene veličine.
  6. Dobar tek!

Recept u slikama:

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Kukuruzni roščići

Dugo se već bavim mišlju kako moram probati napraviti  nekakvo kukuruzno pecivo, jer dizano ...

Torta od mrkve – savršena za uskrsni stol

Torta od mrkve nešto je što se spremam već dugo napraviti. Ustvari, još od ...

Raspletena pletenica alla Cinnamon rolls

Pecivo koje izgleda kao raspletena pletenica, a okusom je cinnamon rolls jednostavno ne može ...

Pizza košarice od lisnatog tijesta

Od lisnatog se tijesta doista može napraviti svašta i zato ga obožavam. Dobrooo, ne ...